tirsdag 9. september 2014

Brød - den evinnelige letingen etter et som alle i familien liker....

Untitled

Jeg vet at jeg ikke er alene i det som føles som en evinnelig jakt på den perfekte brødoppskrifta...
I lengre tid har jeg bakt tre brød av en ganske enkel metode. 1 kg grovbakst + 1 kg hvetemel + litt havregryn. Men i det siste så har disse brødene blitt tørre og smuldrete. Har prøvd alle slagr råd. Mere vann, mindre vann, brett og strekk i stede for elting osv. Men ingenting så ut til å hjelpe.
Så da begynte letingen etter en oppskrift på et brød som alle i familien liker. Ikke må det være for mye frø (helst ingen i følge noen av barna...), ikke for grovt, best med sprø skorpe (samme for meg, spiser ikke skorpe, et annet barn...), ikke smuldre og helst egnet for en tur i frysern.

Untitled

Men med disse bøkene i hylla burde det vel dukke opp en oppskrift eller tre som jeg kan falle tilbake på som vi kan ha som hverdagsbrød!!
Gleder meg til å prøve ut en del oppskrifter :)

Untitled

Vet ikke om dette kan være en vinner. Regner med dommen kommer etter en tur i matpakka til ungene ;)
Oppskriften er min vri på Mat på bordets Enkel firekornbrød.

2 runde brød

100g lettkokte havregryn
50g linfrø
50g helkorn hvete
200ml kokende vann
350g hvetemel
250g fint rugmel
2ts salt
2ts tørrgjær
3dl lunkent vann

Bland havregryn, linfrø og gresskarkjernerhelkorn hvete med kokende vann og la det stå en times tid til alt vann er absorbert.

Ha hvetemel, rugmel, salt og tørrgjær i en bolle og rør sammen. Ha i frø og rør sammen igjen. Rør vann i blandingen og elt en 10 minutters tid til du har en smidig deig. Dekk til deigen og la den heve til dobbelstørrelse.

Slå deigen ned, elt den raskt og del den i to like store emner. Form de til en ball og trykk de lett sammen for å lage litt avlange men fortsatt noe runde brød. Legg brødene på en bakeplate dekket med bakepapir, dekk de til og la de heve en 30 minutters tid.

Snitt toppene av brødene med en skarp kniv eller barberblad og sett i forvarmet ovn 220 C. Stek i 40 minutter. Avkjøl på rist.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...