lørdag 12. april 2014

Linsegryte

Untitled

Linsegryte - 4 porsjoner

200 g grønne eller brune linser, tørre eller ferdige på pakke. Jeg brukte ferdige pakker fra GoGreen
400-500 g kjøttdeig, kylling eller storfe
1 boks hakka tomat
3 fedd hvitløk
2 gule løk
3 gulrøtter
1/2 purre
3 stilker stangselleri
5 dl vann
2 buljongterninger
2 tsj spisskummin
1 tsj tørka timian
Smør/olje til steking
Salt og pepper

Bruker du tørre linser, legger du dem i bløt i rikelig med vann.
Finhakk løk, hvitløk og gulrøtter. Varm opp smør eller olje i en gryte og surr grønsakene blanke på middels varme.
Stek kjøttdeigen i en stekepanne og ha den i sammen med grønsakene.
Ha i purre og stangselleri i skiver, ha på vann, tomater og buljongterninger. Ha også i spisskummin og timian.
La gryta koke i en halvtime.
Bruker du tørre linser, koker du dem ved siden til de er møre.
Bruker du ferdig kokte linser, har du dem i helt på slutten av koketiden og lar dem bli gjennomvarme før servering.

Server med brød eller loff med godt smør på :)

Untitled

Smalhans 


Denne oppskriften finner du i boka Smalhans.
En bok med mange gode oppskrifter som kan lages uten å tømme lommeboka helt. Denne linsegryta falt virkelig i smak her i heimen, og kommer nok til å bli et fast innslag på middagsbodet.

1 kommentar:

  1. Snublet tilfeldig over bloggen din og endte opp med å prøve denne linsegryta til middag i dag. Skal si den falt i smak hos både store og små. Enkelt, sunt og veldig godt! :)

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...