søndag 15. desember 2013

Julebrød

Untitled

Julebrød 2 stk

125 g smør
5 dl melk
50 g gjær
125 g sukker
1 ts kardemomme
159 g rosiner
650-750 g hvetemel
eventuelt egg til pensling

Smelt smør og ha i melken. Varm opp til det er fingervarmt.
Rør ut gjæren i blandingen.
Bland  mel, sukker, rosiner og kardemomme i en bolle. Hold av en del av melet.
Ha i gjærblandingen og elt til du får en smidig deig som slipper bollen.
Hev deigen på et lunt sted til den er dobbelt så stor.
Ha deigen på bakebordet og del den i to emner.
Rull dem til to store boller og trykk dem ned på midten. Da sprekker de ikke så lett.
La dem heve på et lunt sted til de har blitt ca. dobbelt så store, ca. 30-40 minutter.
Pisk eventuelt ett egg sammen og pensle dem før steking.

Stekes på nederste rille på 175 C i ca. 30-40 minutter.
Avkjøles på rist.

Untitled Untitled Untitled


Untitled

Smaker alle best med smør og sukker på :)

1 kommentar:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...