torsdag 4. juli 2013

Rabarbra

Untitled

Vi har noen rabarbra planter i kjøkkenhagen, men ennå er de veldig små. Så da mannen kom hjem med all denne rabarbraen i dag ble kjøkkenet fylt med herlig rabarbraduft :)
Så dere må regne med at det vil komme noen rabarbra relaterte innlegg frem over :)

Rabarbra kommer opprinnelig fra Sentral-Asia og kom til Europa på 1700-tallet. I Norge dyrkes rabarbra i hager, i veksthus og på friland. Rabarbra er egentlig en grønnsak, men blir brukt som en frukt. Dette fordi dens kjøttfulle og saftige stilker er ideell til kompotter, safting og sylting. Planten består av flere lange, kraftige og saftige stilker som vokser ut fra en rotstokk. Rabarbra har en syrlig smak som skyldes et høyt innhold av oksalsyre og eplesyre. Det finnes flere sorter rabarbra og de med røde stilker har lavere syreinnhold enn de grønne.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...