søndag 5. mai 2013

♡ Vaniljeboller ♡

Untitled

Boller fylt med vaniljekrem ♡

Gjærdeig

125 g smør
5 dl melk
50 gjær
2 dl sukker
1/2 tsj salt
1 tsj kardemomme
750 g hvetemel

Smelt smøret i en kasserolle. Tilsett melk og la væsken bli fingervarm.
Smuldre gjæren i en bakebolle og tilsett væsken og bland sammen.
Ha i sukker, salt og kardemomme. Rør til alt er godt blandet.
Rør inn mel til du får en jevn og smidig deig. La den heve lunt i minst 30 minutter, til dobbel størrelse.

Untitled Untitled Untitled Untitled

Ha deigen på bakebordet og elt den litt.
Trill ut en pølse og del opp i 12-14 biter for store boller eller 18-20 for små.
Trill ut til boller. Klem så hver bolle ned langs kanten, til runde emner som er høye i midten og flate langs kanten. Fyll vaniljekrem i midten og pakk kantene over fyllet og klem skjøtene godt sammen.
Legg bollene i en muffinsform med skjøten ned.
La dem etterheve i ca. 15 minutter.

Stekes på 230 C midt i ovnen i ca. 12 minutter.

Vaniljekrem

Her kan du lage en vaniljekrem selv,
men jeg valgte å kjøpe en pose med pulver da den er uten egg.

Untitled


Untitled


Untitled


Untitled

1 kommentar:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...