onsdag 1. mai 2013

Sjokoladerullekake med mokkakrem

Untitled

Kakebunn

3 store egg
135 g sukker
60 g hvetemel
4 ss kakao

Forvarm ovnen til 250 C og kle en langpanne med bakepapir.
Pisk egg og sukker i minst 10 minutter, til en stiv og luftig eggedosis.
Bland mel og kakao og sikt det i.
Bruk en slikkepott og vend det tørre forsiktig inni eggedosisen til du får en jevn og glatt røre.
Fordel røren jevnt ut i langpannen.
Stek den midt i ovnen i 4-5 minutter. Pass på at den ikke blir brent!
Legg et bakepapir på kjøkkenbenken og dryss et lag sukker på.
Hvelv kakebunnen over på papiret når den er ferdig stekt.
La langpannen ligge over kakebunen til den er avkjølt.
Da trekker du av bakepapiret og smører mokkakremen utover.
Rull den sammen fra den korte siden ved hjelp av bakepapiret.
Pakk papiret rundt kaken og legg den med skjøten ned.
La den stå i kjøleskapet i minst en time før servering.

Mokkakrem

175 g mykt smør
150 g melis
1/2 ss vaniljesukker
1 ss kakao
1 tsj knust pulverkaffe (kan sløyfes)
1 eggeplomme

Pisk alle ingrediensene i minst 5 minutter, til du får en lett og luftig krem.

Untitled

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...