søndag 31. mars 2013

Suksessterte :: Gulekake

Det må jo være en gul kake i påsken :)

Untitled

Mandelbunn

150 g mandler
100 g melis
4 eggehviter
50 g sukker

Kjør mandler og melis i en matprosessor til ønsket konsistens. Jeg liker den litt grov.
Pisk eggehviter og sukker til en stiv marengs.
Bland mandelblandingen forsiktig inn i marengsen.
Fyll en kakeform på 22 cm i diameter.
Stek på 200 C midt i ovnen i ca. 30 minutter.

Eggekrem

4eggeplommer
1 egg
1/2 dl melk
3/4 dl fløte
100 g sukker
80 g kaldt, usaltet smør i biter

Visp sammen alle ingrediensene bortsett fra smøret i en kjele.
Kok opp over middels varme mens du hele tiden visper.
Når blandingen har tyknet (når den har småkokt i ca. 20-30 sekunder),
tas kjelen av varmen og smøret vispes inn.
Ha kremen over i en bolle og avkjøl.

Ha den avkjølte mandelbunnen på et kakefat.
Smør eggekremen over.
Pynt eventuelt med revet sjokolade.

Untitled


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...