lørdag 30. mars 2013

Påskehare rundstykker

Nå i påsken passer det jo å lage rundstykker formet som påskeharer ;)

Untitled

Rundstykker av fin hvetedeig - ca. 3 brett

2 kg hvetemel
50 g gjær
350 g smør
12 dl melk eller vann
1 tsj salt

Bland salt og hvetemel.
Smelt smøret og bland med melk/vann til det er fingervarmt.
Rør ut gjæra i væsken og bland sammen med melet.
Kna deigen til den blir fast og smidig - den skal slippe bakebollen.
La den heve et lunt sted til den har blitt dobbelt så stor.
Bak så påskeharene som vist på bildene under :)

Untitled Untitled

Untitled Untitled

Rull ut en passe lengde deig, bøy den som en u og snurr den to ganger rundt seg selv.
Rull ut en liten kule til hale.
Legg dem på bakepapir kledde plater og etterhev dem i ca. 30 minutter eller til de er blitt store nok.
Stek dem midt i ovnen på 200 C i 20-24 minutter.
Avkjøl på rist.

Untitled


Untitled

Vil du ha grovere rundstykkere, baker du dem av denne eller denne grove deigen.
Lager du dem av en søt deig, kan du pensle med smeltet smør og strø på sukker og kanel før steking og få søte boller til kaffen.

1 kommentar:

  1. Så stilige ! ...elsker jo harer og kaniner da...

    Har også sett noen formet som kyllinger så jeg må vel bake boller i dag :-)

    ha en fin påskesøndag :-)

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...