onsdag 27. februar 2013

Kanelknuter

Untitled

Ca. 50 stk

1800 g hvetemel
10,5 dl melk
50 g gjær
300 g sukker
200 g smør
2 tsj salt

Smør, sukker og kanel til fyll
Perlesukker

Smelt smør og varm melka i det smelta smøret til det er fingervarmt.
Rør ut gjæra i melkeblandingen.
Rør sammen alle ingrediensene til en smidig deig som slipper bakebollen.
La deigen heve på et lunt sted i 1 time.

Untitled Untitled
Untitled Untitled

Ha deigen på bakebordet og del den i to.
Kjevele ut hver del til et rektangel som er ca. 1/2 cm tykk.
Ha på ønsket mengde smør, sukker og kanel. Brett rektangelet i to og skjær skiver som er 1-1,5 cm tykke. Tvinn skivene og lag en knute. Legg dem på bakepairkledde stekeplater og etterhev dem til dobbel størrelse. Ha eventuelt på perlesukker før steking.
Stekes på 200 C midt i ovnen i 15-20 minutter. Avkjøl på rist.

Untitled

3 kommentarer:

  1. De kanelsnurrene ser bare kjempegode ut! Nam, nam! :-)

    SvarSlett
  2. 10,5 liter melk? Should it be 10,5 dl?

    SvarSlett
    Svar
    1. Yes it should ve 10,5 dl...
      10 liters would have been a little much ;)
      Thanks for letting me know about the spelling error!

      Slett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...