onsdag 27. februar 2013

Grunndeig til grove brød & rundstykker

Untitled

Untitled


3 brød eller ca.45 rundstykker

1,5 liter melk eller vann
50 g gjær
12 ss olje eller smør
2 1/2 tsj salt
3 ss sukker
4-5 ss sesamfrø
4-5 ss linfrø
300 g havregryn
450 g sammalt hvete, grov eller fin
1200-1300 g hvetemel

Bland alle de tørre ingrediensene.
Rør gjæren ut i fingervarm melk/vann.
Rør væsken sammen med melblandingen og elt deigen til den er smidig.
La den heve et lunt sted i ca. 1 time.
Ha deigen på et melet bakebord og del den i 3 hvis du baker brød eller ca. 45 hvis du vil ha rundstykker.
Form til brød og ha i smurte former eller rull ut til runde eller avlange rundstykker og ha dem på en bakepapirkledd stekeplate.
La brødene/rundstykkene etterheve et lunt sted i ca. 30 minutter.

Rundstykker: 225 C midt i ovnen i 12-15 minutter. Avkjøl på rist.
Brød: 200 C nederst i ovnen i 55 minutter. Avkjøl på rist.

Untitled

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...