fredag 26. oktober 2012

Gul ertesuppe

Untitled

Ingredienser

1 lettsaltet svineknoke 
500 g  gule erter, tørkede
2 l  vann
50 g sellerirot
2 gulrøtter
100 g   kålrot
1 løk
4 poteter
1 ts  timian, tørket
Salt og pepper

Legg ertene i bløt over natten.Skinkeknoken settes over til koking i kaldt vann. Småkokes ca. 1 time.
Fjern skummet som dannes når den koker.
Ertene som har vært bløtlagt natten over,  skylles og has i suppen.
Kok videre ca. 15-20 min.

Vask og skrell poteter og grønnsaker.
Grønnsakene og potetene skjæres i mindre biter som has i suppen sammen med timian.
Kokes videre ca. 20 min.

Skinkeknoken tas opp. Rens skinkeknoken fri fra kjøtt. Del kjøttet i mindre biter som legges tilbake i suppekjelen.Kok videre til ertene og grønsakene er møre.
Smak suppen til med salt og pepper.
Hvis suppen virker for tykk er dt bare å ha i litt mer vann.

Untitled

Server suppen som den er eller med pannekaker med eller uten egg.

Untitled


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...