lørdag 8. september 2012

Empanada

Denne Empanadas oppskriften er en som jeg har tatt med meg fra mamma :)

En empanada (eller Empada, på portugisisk) er et fyllt brød eller kringle bakt eller fritert. Navnet kommer fra det portugisiske og spanske verbet empanar, som betyr å vikle i brød.


Untitled

Deig - rekker til ca. 24 stk

1,5 kg hvetemel
375 g smør
6 dl kaldt vann
1 tsj salt

Smuldre smøret godt sammen med melet og saltet.
Tilsett vann til en fast deig som slipper bollen.
La deigen hvile en halv times tid i kjøleskapet.

Fyll

Vi bruker bare helt vanlig pizzafyll stekt med kjøttdeig og ost.
Men disse kan fylles med det du har lyst på :)

Untitled

Del deigen i biter og kjevle dem ut til sirkler.
Legg ønsket fyll på halvparten og brett den andre halve delen over og lukk dem ved å trykke en gaffel rundt kanten. Stikk noen hull for å slippe ut dampen.

Untitled

Tåler du egg kan du vispe ett egg sammen og pensle på før de skal stekes.
Stek dem midt i ovnen på 200 C i ca 10-15 minutter.
Avkjøl dem på rist og server med en god salat.

Untitled

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...