onsdag 13. juni 2012

Ostekake med bringebær

Untitled

Bunn
300 g grove kjeks (Digestive)
125 g smør

Knus kjeksene i en foodprosessor.
Smelt smøret og bland det med de knuste kjeksene.
Klem blaningen flat i en springform ca. 24 cm i diameter.
Sett bunnen i kjøleskapet mens fyllet lages.

Bringebærmos
300 g friske eller fryste bringebær (tinte)
100 g sukker

Mos sammen bringebær og sukker og mos det gjennom en sil/dørslag til du får ut all saften.

Ostekrem
200 g kremost naturell (Philadelphia)
100 g sukker
1 tsj vaniljedråper
Saften av 1 sitron
5 gelatinplater
2 1/2 dl kremfløte

Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i ca. 5 min, klem vannet ut og smelt dem i 2 ss kokende vann eller i microen. La den avkjøles litt mens du
visper kremosten myk med sukker, vaniljesukker og sitronsaft.
Rør så inn bringebærsaften og gelatinen.
Visp fløten til den er nesten stiv og vend den inn i ostemassen så den blir marmorert.
Ha fyllet over kjeksbunnen og sett kaken kaldt til fyllet stivner, ca. 5-6 timer.
Pynt med friske bringebær like før servering.



1 kommentar:

  1. Denne så ordentlig god ut.
    Må notere meg denne til juniors bursdag.
    Ønsker deg en riktig fin sommer!

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...