søndag 20. mai 2012

Sjokoladebløtkake

Chocolate and Raspberry cake

Deilig og mektig kake som passer godt som dessert eller bare som kos til ettermiddagskaffen.

Chocolate and Raspberry cake

Kakebunn

4 egg
2 dl sukker
2 dl hvetemel
1 teskje bakepulver
3 1/2 spiseskjeer kakao
1 spiseskje potetmel
1/2 spiseskje smør
3/4 dl kokende vann

Visp tykk eggedosis av egg og sukker.
Sikt sammen mel, bakepulver, kakao og potetmel.
Smelt smøret i kokende vann. Avkjøl litt.
Vend melblandingen vekselvis med vannet i eggedosisen.
Smør en springform, 24 cm i diameter.
Fyll røren i formen og stek kaken nederst i ovnen i 35-40 minutter på 170 C.
Prøv med en kakestikke at den er gjennomstekt. Avkjøl på rist.

Fyll

3 dl kremfløte
1 1/2 dl bringebærsyltetøy

Glasur

50 g hvit sjokolade
100 g mørk sjokolade
5 ss kremfløte

Del kaken i to bunner.
Visp kremfløten stiv og smak den eventuelt til med litt sukker.
Smør syltetøy og krem mellom kakebunnene.
Smelt den mørke sjokoladen i fløte og avkjøl til den tykner.
Smelt den hvite sjokoladen i vannbad.
Smør den mørke glasuren over kaken, strø striper av den hvite sjokoladen over,
og trekk en spiss kniv gjennom for å lage et fjærlignende mønster.
Pynt eventuelt med ferske bringebær.

1 kommentar:

  1. Hei på deg! Just noticed your new blog set up and lucky me! I investigated the kitchen first! Your cake looks wonderful. Thanks for the recipe!

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...