søndag 6. mai 2012

Panerte kjøttkaker, potetmos og smørstekte grønsaker

Untitled

Denne middagen ble til av diverse rester som var i kjøleskapet. Et par slappe paprikaer, en halv boks mais og en ostebit. Er du også opptatt av å bruke opp rester, så er bloggen Restemat og siden Matvett gode inspirasjonskilder.

Untitled

Panerte kjøttkaker

600 g kjøttdeig
1 1/2 teskje salt
1/2 teskje pepper
2-3 ss potetmel
ca. 2 dl melk eller vann
1/2 hakket løk
ca. 2 dl revet ost
ca. 1 paprika i små biter (jeg har brukt rester av rød og gul)
3 ss persille
Strøkavring


Arbeid saltet inn i kjøttdeigen til den blir seig.
Bland så inn krydder og potetmel. Spe på med melk eller vann.
Når deigen har fått den konsistensen du ønsker blander
du inn løk, paprika og ost.
Form til ovale kjøttkaker og rull kakene i en blanding av strøkavring og persille.
Legg dem i en ildfast form og stek dem på 200 C i ca. 25 minutter.

Untitled


Smørstekte grønsaker

4  gulrøtter
1 squash

Skjær grønsakene i strimler og stek dem i smør på middels varme til de er myke.
Her er det lurt å steke gulrøttene en stund før du har i squashen.


Potetmos

600 g poteter (mandelpotet)
3 dl melk
2 ss smør
1/2 purre
ca. 1/2 boks mais

Skrell potetene og del dem opp i mindre biter.
Kok dem møre og hell av vannet.
Kok opp melk og smør.
Ha potetene tilbake i kjelen og la dem fordampe litt før du moser dem.
Ha i smør og melkeblandingen litt og litt mens du rører til du for en glatt mos.
Smak til med salt og hvitpepper.
Ha i purre i skiver og mais.

Untitled

1 kommentar:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...