lørdag 12. mai 2012

Kyllingburgere med hjemmelagde hamburgerbrød

Er du lei av tørre hamburgere som krymper i panna når du steker dem og altfor søte og klissete hamburgerbrød..?
Lag både burgerne og brødene selv :) Det er enkelt og smaker så mye bedre!

Chicken burger

Kyllingburgere ca. 8 stk

800 g kyllingkjøttdeig
ca. 1 dl kaldt vann
1 ss tomatpure
1 finhakket hvitløksfedd
1/4 finhakket rødløk
1 vårløk i skiver
1-2 ss potetmel
2 ss oregano
salt og pepper

Elt sammen kyllingkjøttdeig, salt, pepper, potetmel og vann.
Tilsett oregano, hvitløk, rødløk og vårløk.
Form til 8 burgere og stek dem i olje.



Homemade hamburger bread

Hamburgerbrød 8 stk

2 dl vann
1 1/2 dl melk
25 g gjær
8-10 dl hvetemel
2 ss olivenolje
1 tsj salt
sesamfrø til strøing

Varm vann og melk til fingervarmt. Rør ut gjæren i melkeblandingen.
Hell mesteparten av melet og de andre tørre ingrediensene i en bakebolle.
Tilsett gjærblandingen og olje, rør alt godt sammen og elt deigen til den blir blank og fin.
Tilsett mel til deigen akkurat slipper bollen.

La den heve til dobbel størrelse, ca. 45 minutter.
Elt deigen lett på bakebordet og del den i 8 like store biter.
Rull bitene som om du skulle bake boller.
Legg dem på bakeplaten og pass på at det er god plass til neste bolle.
La dem hvile i et par minutter før du klemmer brødene lett flate.
Dekk dem til og la dem heve til dobbel størrelse.
Pensle dem med vann og strø på sesamfrø før du steker dem midt i ovnen på 200 C i ca. 20 minutter.
Avkjøl på rist.

2 kommentarer:

  1. Dette såg kjempe godt ut, takk
    for godt middagstips ! Ha ein fin dag.

    SvarSlett
  2. Dette skal jeg teste ut ;-)
    Det fine med å lage hamburgere selv er at man vet hva det er man putter i munnen også! Mye sunnere og bedre smak!

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...