fredag 27. april 2012

Pinnsvin rundstykker


Morsomme rundstykker for barna :)
Her lager du favoritt rundstykke deigen din eller du kan bruke denne:

1000 g hvetemel (bytt ut 1/3 med grovere mel hvis du vil ha grove rundstykker)
50 g gjær
6 dl vann eller melk
180 g smør
En klype salt

Smelt smøret og bland det med vann/melk og varm opp til fingervarmt.
Rør gjæren ut i litt av væsken før du blander alt med melet.
Hev til dobbel størrelse.
For å lage pinnsvin rundstykker ruller du dem ut til ovaler. Kutt noen hakk med en saks som på bildet. Vi brukte pepperkorn til øyne og nese, men de fleste av dem falt av under steking. Så jeg tror det er bedre med nellikspiker da de ikke vil falle av så lett. Bare husk å ta dem av før du spiser ;)



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...