mandag 30. april 2012

Grove Rundstykker

Untitled

Ca. 12-15 stk

50 g gjær
2 ss smør
4 dl melk/vann
1 tsj salt
4 dl sammalt hvete, grov
6 dl hvetemel

Smelt smør og ha i melken.
Varm til fingervarmt og ha det over gjæren og rør godt.
Ha mel og salt i bakebollen og bland.
Hell over gjærblandingen og elt deigen til den slipper kanten.
Hev deigen til dobbel størrelse.
Elt den ferdighevete deigen lett sammen og rull den til en pølse som deles opp i 12-15 deler.
Rull ut avlange eller runde rundstykker og legg dem på en bakeplate.
La dem heve til dobbel størrelse før du steker dem midt i ovnen på 240 C i 8-10 minutter.

Disse egner seg godt for frysing. Legger du dem frossen på rist i en kald ovn og lar dem stå inne til ovnen er ca. 200 C varm, er de nesten like gode som nystekte.


Untitled

Ferske rundstykker med nyrørte jordbær :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...