søndag 29. april 2012

Gratinert svinefilet med potetmos og aspargesbønner

Untitled

Kjempegod søndagsmiddag!

4-5 porsjoner

Gratinert svinefilet

2 stk svinefileter
140 g revet hvitost
1/2 løk hakket i små biter
3 ss persille

Svinefiletene krydres med salt og pepper.
Brun den godt i stekepannen på alle sidene i litt olje.
Legg dem over i en ildfast form.
Bland sammen løk, revet ost og persille og strø det på toppen av svinefiletene.
Gratiner i forvarmet ovn på 190 C i ca. 10-15 minutter.

Potetmos

600 g poteter (mandelpotet)
3 dl melk
2 ss smør

Skrell potetene og del dem opp i mindre biter.
Kok dem møre og hell av vannet.
Kok opp melk og smør.
Ha potetene tilbake i kjelen og la dem fordampe litt før du moser dem.
Ha i smør og melkeblandingen litt og litt mens du rører til du for en glatt mos.
Smak til med salt, hvitpepper og eventuelt hvitløk.

Aspargesbønner i stekesjy

Stekesjyen fra stekepannen du stekte svinefiletene i
1 pk aspargesbønner
1/2 løk hakket i små biter
1 hvitløksfedd
3 ss sojasaus
3 ss olje

Fres finhakket løk og hvitløk i ca. 3 ss olje i den samme stekepannen som du stekte svinefiletene i.
Ha i aspargesbønner og smak til med soyasaus og pepper.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...