onsdag 21. mars 2012

Laks og grønsaker i form


Alt i ett former er veldig greie middager her i huset. Maten passer seg selv og det blir mindre oppvask ;)


Dette gir en form som er nok til 4-6 porsjoner

800-900 g lakse filet uten skinn og bein
ca 450 g poteter
2-3 gulrøtter
1 brokkoli eller en pose frossen

Oste saus
3 ss smør
3 ss hvetemel
6 dl melk
2 ss finhakket løk
2 dl revet ost

salt, pepper, hvitløkspulver, paprikapulver
eventuelt cajennepepper hvis du vil ha det litt sterkt

Kok potene, gulrøttene og brokkolien møre og del dem opp i biter/skiver.
Del fisken i biter og ha salt på. Legg fisken nederst i en ildfast form.
Forel potet, gulrot og brokkoli over.

Lag hvit saus ved å smelte smøret i en kjele, ha i løken og stek den blank.
Rør inn hvetemel og tilsett melk, litt om gangen. Rør godt!
La den koke opp og smak til med krydder. Rør til slutt inn osten.
Hell sausen over fisk og grønsakene. Strø eventuelt over mer revet ost på toppen.

Stekes på 200 C i 15-20 minutter.




Mr. Kresen smakte så vidt på et par poteter og en laksebit. Men det beste var den sprø osten på toppen ;)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...