onsdag 14. mars 2012

Kanel brød


Etter timer ute i snøen smaker det godt med rykende ferske skiver av kanel brød :)


2 brød


600 g hvetemel
100 g sukker
50 g gjør/1 pk tørrgjær
1 tsj kardemomme
1 tsj salt
70 g smør/margarin
3,5 dl melk


Fyll


Smør/margarin
Sukker
Kanel


Bland alt det tørre og bland godt.
Smelt smøret og ha i melka. Varm opp til det er lunkent.
Bruker du fersk gjær, rører du den ut i smør og melkeblandingen.
Elt deigen godt og sett den til heving på et lunt sted.


Kjevl deigen ut til et stort rektangel. Vi delte deigen i to siden begge måtte få lov til å kjevle litt ;)




Smør på smør og strø på ønsket mengde sukker og kanel. 


Rull sammen til en pølse. Har du kun kjevlet ut et stort rektangel deler du det i to og legger dem i smurte brødformer. Hev til ca dobbel størrelse. Like før du setter demi ovnen kan du pensle dem med vann (eller egg) og strø på perlesukker.
Stek dem på 200 C nederst i ovnen i 20-25 minutter. 
Avkjøles på rist.

4 kommentarer:

  1. Går det og bytte ut melken med vann? :-)

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, det går helt fint. MInstemann var tidligere allergisk mot melk også, og da byttet jeg ut melk med vann eller melke erstatning da jeg bakte boller, kanelsnurrer og lignende.

      Slett
  2. Dette så kjempegodt ut! Har en storebror som sier jeg må lage litt mer med kanel i, og dette så jo kjempegodt ut, så det skal nok testes ut så fort som mulig!

    SvarSlett
  3. Supert! Veldig bra resultat og veldig enkelt å lage :)
    Tusen takk <3

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...